Binnenland

Vandaag staan vijf zwanendrifters voor de rechter in Utrecht. Oorspronkelijk zouden het er zes zijn, maar de oudste zwanendrifter Piet Oostveen overleed eind 2015. 

In totaal zijn vijf dagen uitgetrokken voor de rechtszaak. De mannen staan terecht voor het overtreden van de Flora- en Faunawet, het illegaal toe-eigenen van wilde zwanen, en het vervalsen van pootringen. De zaak kwam aan het rollen dankzij dierenarts Saskia van Rooy die de misstanden bij het zwanendriften jarenlang vastlegde op video. Per 1 juli 2016 zou het zwanendriften definitief verboden moeten zijn. EenVandaag doet maandag verslag van de eerste dag van de zaak.

Redacteur Jan Born is aanwezig bij de rechtszaak en doet verslag via Twitter. Volg zijn updates rechts bovenaan deze pagina

Bekijk hieronder de uitzendingen die EenVandaag maakte over de zaak:

Staatssecretaris Dijksma: Zwanendriften verbieden

Zwanendrifters: politie grijpt nauwelijks in

Klokkenluidster zwanendrifters voor de rechter

 

0 reacties
Wil je ook reageren ga dan naar Facebook

PAS OP: HEFTIGE BEELDEN. Morgen begint de rechtszaak tegen vijf zwanendrifters die verdacht worden van de mishandeling van zwanen,de overtreding van de flora-en faunawet en het vervalsen van pootringen. Een dierenarts in Zuid-Holland bracht het balletje aan het rollen.

Posted by EenVandaag on Sunday, April 10, 2016