De Russen zijn het zat. In heel Rusland trotseerden duizenden betogers de vrieskou, om te demonstreren tegen corruptie bij de overheid. En dat deden de Russen niet voor het eerst. Het is het grootste protest sinds 2011, toen Rusland massaal demonstreerde tegen vermeende fraude bij de parlementsverkiezingen. 

Naar aanleiding van die massale betogingen kwam er een strenge wet tegen demonstreren. Volgens Rusland-deskundige Hela Salemon zal Poetin wel 'geschrokken' zijn van de onverwachte omvang van de demonstraties, de afgelopen dagen. Hij arresteerde dan ook meer mensen dan ooit sinds de val van de Sovjet-Unie, zegt Salemon.

In radio EenVandaag een gesprek met Rusland-kenner Helga Salemon over de massale demonstraties van 2011, de strenge anti-demonstratiewet die daarop volgde, en de Russen die helemaal klaar zijn met corruptie van de Russische overheid. "Mensen zijn niet meer bang."

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.